Мъжете имат нужда от духовна жена, която да бъде с нея

Обикновено се смята, че мъжете са по-склонни да предадат в една връзка. Често интригуват отстрани, без да напускат семейството.

Ето защо психологът, треньор в областта на семейството, майчинството и детството Олга Коробейникова посочи шест причини, поради които мъжете го правят.

Неудовлетворен инстинкт за размножаване

Според експерта мъжете често предават, защото жената не може да има деца.

По-специално, един мъж може да мечтае за три деца и да има само едно или изобщо да няма. Поради това инстинктът за раждане у мъжа остава неудовлетворен и той се опитва да го реализира с друга жена.

Разлика в сексуалния темперамент

Експертът казва, че ако партньорите не отговарят на сексуалния темперамент, мъжът трябва да търси удоволствие отстрани.

Например, ако съпругата не иска интимност или го прави рядко, а съпругът й иска обратното.

Неосъществена детска история

Психологът отбелязва, че някои мъже от детството искат да направят нещо забранено, да бъдат лоши. Отбелязва се, че подобно поведение е типично за перфекционистите.

Той може да бъде мил и отговорен, но се реализира само „светлата” част от личността му, а „тъмната” остава нереализирана. Затова мъжете вървят срещу обществото, но го правят тайно.

Начин да бъдеш себе си

Освен това, ако съпругата постоянно подозира или унижава съпруга си в предателство, съпругът може да намери връзка отстрани.

Психологът казва, че на мъжа му трябва не любовница, а психолог, за да говори. Предпочита да има сърдечна жена, която да бъде със себе си, както и да реализира желанията си или просто да говори.

Бъди герой

Често мъжът осигурява любовница, купува й подаръци, получавайки благодарност за това. В този случай мъжът се чувства като герой.

Детска травма

Има случаи, когато самотните майки се справят с всички трудности, а съпругът-баща не беше пример в семейството. Ето защо, когато мъжът порасне, той иска да помогне на жените и често избира любими хора с деца отстрани.

Според психолога това за тях не е любовница, а по-скоро проекция на собствената им майка, на която той помага.