Стилна вечерна рокля. Как да изберем подходящата вечерна рокля: съвети за елегантност

 

Животът се състои не само от ежедневие, но и от празници. И ако можете да носите обикновена рокля на събиране на приятели, тогава има моменти, когато е необходима вечерна рокля.

Днес изборът на вечерни рокли е почти неограничен, можете да намерите облекло за всеки вкус и бюджет. Но по някаква причина някои момичета успяват да изглеждат очарователни, докато други не украсяват избраната рокля? Въпросът е, че трябва да се научите как да избирате правилните стилове на вечерни рокли, като вземете предвид характеристиките на вашата физика.

Снимки на красиви модели, разбира се, могат да помогнат при избора. Но само собствениците на идеални форми могат да купуват рокли, без да ги пробват, тъй като почти всичко им пасва. Останалите обаче трябва да изберат стила на вечерната рокля, така че дрехите успешно да скрият това, което биха искали да скрият, подчертавайки най-изгодните черти на фигурата.

Имайки предвид стиловете на модерните вечерни рокли, първо трябва да вземете решение за дължината на роклята. Мини рядко се използва за създаване на вечерна визия, най-подходящата дължина на вечерна рокля е midi или дължина на пода.

Много момичета предпочитат вечерни или малко по-дълги вечерни рокли. Това е по-универсален вариант от дълга рокля, тъй като роклята със средна дължина е подходяща за почти всички поводи. Ако се придържате към общоприетите правила за избор на вечерни рокли, тогава ви препоръчваме да носите къса рокля за всички събития, които започват преди седем вечерта.

Стиловете на вечерните рокли, представени от Модна къща Алерт са не по-малко разнообразни от дългите рокли.

Рокля балон

Модерните стилове на летни вечерни рокли включват къса рокля с пола-балон. Това име е дадено на полата на оригиналната форма, която има овален силует. Този модел прилича малко на пола-лале, стесняваща се надолу, но е по-обемна и обемна.
Горната част на роклята може да бъде корсетна с отворени рамене или затворена с деколте с всякаква форма. Цветът може да бъде неутрален или ярък.

Бейби дол

Закачливи и сладки рокли от този стил са идеални за млади и слаби момичета. Роклите от този стил имат детайли, които са широко използвани в детското облекло – лъкове, ръкави тип фенери, волани. Но наред с тези сладки детайли, в роклите се използват провокативни елементи – дълбоки линии, прозрачни вложки. Така изображението е секси и невинно в същото време.
Характерни черти на роклята са високата талия и пухкавата пола, понякога полите са многопластови.

Имперски стил

Този стил съперничи на носещите корсети, тъй като включва напълно покрити рамене. В допълнение, отличителна черта на стила е деколтето във формата на V. Облеклото може да бъде ушито с дълги ръкави. По правило се изработват, набрани отдолу в тесни маншети. Ръкавите могат да бъдат ушити от полупрозрачна тъкан като шифон. Дължината на роклята в имперски стил може да бъде всяка. Често се шият до коляното, но има модели с поли до пода.

Този стил е идеален за момичета с наднормено тегло, тъй като ще им позволи да покажат луксозно деколте и да не скрият най-сладките черти на фигурата.

Дълги рокли

Стиловете на дългите вечерни рокли са не по-малко интересни и разнообразни. Такова облекло е идеално за специални поводи, обичайно е да се носят дълги рокли на официален прием, годишнина и други важни поводи.

А-силует

Универсално решение е рокля с А-силует. Тя не изглежда толкова внушителна като бална зала, но в същото време е не по-малко елегантна.

A-line рокля ще отговаря на всички, без изключение. Младите жени на модата могат да изберат опцията с пухкава пола, дамите от елегантна епоха ще предпочетат модел, чиято пола прилича на трапецовидна форма. В последния случай акцентът трябва да бъде върху красотата на тъканта. Горната част на роклята може да бъде направена под формата на корсет с широки или тесни презрамки, но не по-малко популярен е корсажът с напълно покрити рамене, както при роклите тип ампир.

Русалка

Тази модерна кройка е чудесен избор за момичета с пропорционално телосложение, чиято силуетна форма наподобява китара. Рокля-русалка перфектно подчертава всички извивки на фигурата. Полата може да бъде разкроена или цяла.

Права

Една дълга права рокля може да изглежда невероятно. Това се постига чрез използването на красиви тъкани, както и разнообразие от декоративни и изразителни детайли.

Роклите могат да бъдат скроени в различни форми, но най-популярно е V-образното деколте.Не е необичайно да видите прави рокли с дълбок изрез на гърба. Деколтето може да бъде напълно отворено или украсено с междинни презрамки или дантелена вложка.
Правите модели може да нямат хоризонтална кройка, но има и рокли с ниска талия. Правите рокли се шият както от леки, така и от доста плътни тъкани, например кадифе или брокат.

Гръцки стил

Роклите в гръцки стил също се отличават с висока талия. Отличителна черта на дрехите в този стил са красивите завеси и меките струящи се поли.

Имперският и гръцкият стил са най-добрите стилове на вечерни рокли за бременни жени. Благодарение на специалната кройка, роклите идеално прикриват закръглената талия и изпъкналия корем.

Асиметрични

Много актуални днес са роклите с асиметрични детайли. Полата може да бъде асиметрична. Тя е къса отпред и дълга, достигаща нивото на пода отзад. Тази кройка е силно препоръчителна за дребнички момичета, тъй като те просто не носят дълги рокли до земята.

Как да изберем правилния стил?

Слабите и високи момичета могат да изберат всяка рокля, която отговаря на размера, почти всеки стил им подхожда. Но как да изберем стила на вечерна рокля за пълни жени? Как да прикриете съществуващите несъвършенства на формата?

Как да покажете достойнството си?

Грях е да скриете красива фигура с тънка талия и красива линия на бедрата в безформени дрехи. Момичетата със сладки форми трябва да избират рокли тип русалка. Всякакви модели по поръчка ще им стоят страхотно.

Ако една модница има красива линия на раменете и съблазнителен бюст, тогава трябва да изберете модели на рокли с корсет. Красивите тънки крака не трябва да се крият под дълга пола, по-добре е да изберете къса рокля или да предпочетете облекло с асиметрична пола или висока цепка.

Както сами можете да видите, вечерните рокли се предлагат в голямо разнообразие от стилове. В нашия онлайн магазин alert.bg можете да изберете Вашата рокля, с която ще привлечете всички погледи върху Вас. Ако при избора вземете предвид особеностите на вашето телосложение, тогава на почивка или на официално събитие ще бъдете най-красивите.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________