Семейният психолог посочи седем основни мита за мъжкото предателство

Жените трябва да знаят истината, за да не бъдат оставени „при счупено корито“

Предателството на любим човек не е най-приятната тема, но кой друг може да каже истината за това, ако не психолог. И вие трябва да знаете тази истина, за да не останете „до счупеното корито“ с ниско самочувствие, обвинявайки себе си за случилото се.

Това пише популярната в социалните мрежи семейна психолог Олга в своя „Блог на добрата вещица“ в Instagram. Експертът разказа за седем често срещани мита за предателството.

„Ако обича, няма да предаде“

Можете да обичате и да предавате, и можете да бъдете верни, без да обичате. Любовта и вярността не са сравними дори за жените. И мъжете, разбира се, ще кажат на избраницата си обратното. „Въпреки че някои хитреци ще кажат истината с конкретна цел“, казва психологът.

„Предателството означава, че нещо не е наред в една връзка“

Броят на предателствата, когато на мъжа му липсва нещо в една връзка и когато е напълно доволен от жена си, но въпреки това я предава, е приблизително същият.

„Ако се страхува да не загуби, няма да предаде“

Повечето мъже, които тайно изневеряват на жените си, със сигурност много се страхуват, че ще бъдат разкрити, но в същото време са сигурни, че се хващат само идиоти, а те определено не са.

„И двамата винаги са виновни за предателство“

В случая виновни са и тримата, включително и любовницата. Въпросът е само във връзка. Любовницата е виновна за 10%, съпругата – 20%, а предателят – останалите 70%.

„Жена настоява да предаде“

Не е вярно. Ако има проблеми в отношенията, съпругът не трябва да отива наляво, а да каже на жена си за тях, да помогне, да се опита да разреши и ако всичко друго не успее, тогава да се разведе. Всичко друго е от лукавия.

„Само слаби безскрупулни мъже с ниско самочувствие издават“

Отчасти това е така. Но, за съжаление, никой мъж, дори най-добродетелният и верен, не е застрахован от факта, че една жена ще бъде изкушение за него, на което той няма да може да устои.

„Току-що говорих с нея (целунах), но не спах“

Най-вероятно е заспал. И ако не е спал, не е защото не е искал.