РЪКОВОДСТВО ЗА ЖЕНАТА ЗА КУПУВАНЕ НА АВТОМОБИЛ: 5 СЪВЕТА КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩ АВТОМОБИЛ

През последното десетилетие процентът на жените шофьори се увеличава както в България, така и в световен мащаб. Тези жени активно търсят информация по темата за закупуване на кола, получаване на финансиране и застраховка, както и евентуална продажба на своя автомобил. Въпреки това, както се случва с много сфери, доминирани преди това от мъже, жените шофьори се сблъскват с много случаи на дискриминация въз основа на техния пол и предполагаемо по-ниско ниво на познаване на по-сложни технически проблеми.

 

Собственият ми опит като купувач на кола за първи път ме накара да се почувствам сякаш бях подведен. Въпреки че разбирам от автомобили, бях въвлечен в процеса на купуване и се впуснах в покупката, без да направя подходящо проучване. Купих кола с целия блясък и блясък, мислех, че имам страхотен пакет от сделки, но ми беше доставена кола с основния пакет и платена премиум цена. Мисля, че продавачите на коли виждат жена и предполагат, че ще бъде лесно да се възползват от нея.

Ако сте на пазара за нов или употребяван автомобил, следвайте тези 5 прости стъпки, за да сте сигурни, че няма да ви вземат:

 

Тъй като все повече жени пазаруват коли, те могат да се сблъскат със стереотипи или пристрастия от търговците на автомобили. Следвайте ръководството на тази жена за закупуване на кола, за да получите най-добрата сделка.

 

  1. Бъдете подготвени

 

Преди да влезете в автокъща, знайте точно какво искате. Искате ли кабриолет, SUV или сте майка, която търси нещо, което да пасне на количка отзад? Знанието е сила. Искате ли да купите колата направо или да я вземете на лизинг или може би дори да я финансирате?

 

Вземете това решение, преди да отидете да пазарувате кола и да знаете бюджета си. Ако влезете в автокъща, мърморейки, може да попаднете в добре познатия капан, при който продавачът си мисли, че може да се възползва от вас.

 

  1. Вземете 3 оферти

да Може да отнеме повече време, но ви дава силата да знаете каква цена трябва да платите и избягва да плащате повече, отколкото трябва.

 

  1. Преговаряйте

Въпреки че няма много място за преговори за много коли, ако не поискате, не получавате. Никога не се страхувайте да поискате по-добра сделка.

 

  1. Не бързайте

Не се втурвайте да купите първото BMW E60. Продавачът може да ви каже, че ако не купите колата точно тогава, цената ще се покачи или може да ви каже, че някой друг може да купи колата. Въпреки че това може да е вярно, по-добре е да вземете предвид всички аспекти на колата, вместо да се втурвате към нещо, което всъщност не искате или не можете да си позволите.

 

  1. Избягвайте капана на скъпите продажби

 

Само защото продавачът ви казва да вземете по-скъпа кола, не означава, че трябва. Търговците са обучени да извличат възможно най-много от продажбата. Ако не искате екстри, не се страхувайте да кажете „не“.

 

Купуването на нова кола може да бъде труден процес, но можете да го направите! Просто не забравяйте да поемете дълбоко въздух и да отделите време. Никога не е добра идея да купувате кола в деня, в който започнете да търсите, така че отделете време и не се страхувайте да си тръгнете.

 

Avtonovini.bg уебсайт, посветен на това да помага на жените да се ориентират в често объркващото и непосилно изживяване на купуването на кола. ChickDriven води пътя с честни, информативни отзиви за автомобили, съвети относно автофинансиране и застраховка и други полезни инструменти за избор на правилната кола.