Бизнес дрескод: съвети и тенденции

Ако говорим за работен дрескод, не винаги става въпрос само за скучни сиви якета и поли с дължина до коляното, защото трябва да има стил

Бизнес дрескодът пряко отразява корпоративната култура на компанията и е важна част от нея. Имиджът на всеки служител формира цялостния образ, а оттам и статуса на цялата компания.

Така че не е изненадващо, че хората, които гледат според статуса на организацията, са по-склонни да наемат. Същото важи и за промоциите.

Когато човек изглежда стилен и подходящ, самочувствието и самочувствието му се повишават, от тук започват да растат професионалните показатели.

Чрез дрес кода човек изразява уважение към себе си, своите клиенти и компанията, в която работи.

И така, как трябва да изглежда един успешен служител?

Първо, забравяме за неподходящите неща в работата. И няма значение дали работите за голяма фирма или за малка фирма за прозорци. Бизнес дрескодът не е разрешен: поли, миниполи, прозрачни материи, дълбоки деколтета, шипове, тениски и други неща с щампи (като карикатури), дамски обувки, спортно облекло, дантела, горнища с тънки презрамки без допълнително облекло отгоре . Дънки – под въпрос, в зависимост от фирмата и позицията.

Не забравяйте да си купите костюм. Работи чудесно самостоятелно, но може и да разнообрази гардероба отделно.

По-добре е да имате повече горни части: блузи и ризи, водолазки, топове (само за яке или жилетка), якета, жилетки, пуловери. Дъната може да са по-малки: достатъчно поли и панталони за правилно прилягане, ако бюджетът е ограничен.

Изберете спокойна цветова схема, по-добре е да изберете неутрални цветове: синьо, каки, ​​бежово, синьо, сиво, светло розово, бордо.

Принтовете в бизнес гардероба са приемливи, но и възможно най-спокойни. От класиката: това е тънка лента, клетка от всякакъв формат, малък грах.

Голяма грешка е, че когато говорим за работен дрескод, винаги става дума само за скучни сиви якета и поли с дължина до коляното. Абсолютно не, дори на работа трябва да имаш собствен стил.